Consultancy

Mobility Experience Centre en Mobility Design Centre

Bright Lease helpt haar klanten graag in het vormen van een mobiliteitsbeleid voor de transitie van fossiel naar elektrisch. Om de klant te begeleiden in deze reis hebben wij twee verschillende centra ingericht op ons hoofdkantoor. Het Mobility Experience Centre (MEC) en het Mobility Design Centre (MDC).

Het MEC is een state-of-the-art ruimte waar u met het gebruik van 19 interactieve schermen de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit beleeft. Het centrum informeert, inspireert en ontwerpt ter plekke mobiliteitsoplossingen die precies op maat zijn. Aangezien elk bedrijf anders is, zijn de oplossingen ook anders. In het MEC assisteren wij de klant in het vormen van verschillende scenario’s voor een mobiliteitsbeleid. Een MEC-sessie duurt gemiddeld 4 uur en wij adviseren verschillende stakeholders vanuit het bedrijf te laten deelnemen, zoals management, HR en Finance. Onze Mobility consultant zal de klant meenemen in de verschillende trends en uitdagingen.

Sfeerimpressie van het Mobility Experience Centre

Nadat een concept is gevormd, zal in het MDC de verschillende scenario’s concreet worden doorberekend. De MDC-sessie vindt op een andere dag plaats om de klant voldoende tijd tussen de verschillende sessie te geven, om intern het concept te bespreken.

In het MDC zullen vragen als, wat betekent een scenario van het volledig vergroenen van mijn wagenpark op mijn TCO, worden in het MDC beantwoord. In het MDC worden de klant de tools aangeboden waarmee we samen met de mobiliteitsconsultant tot een mobiliteitsplan komen. Een voorbeeld is een postcode scan van al uw werknemers om de ideale vervoersoplossing te analyseren en bepalen.

Met behulp van het MDC wordt er concreet invulling gegeven om tot een volledig mobiliteitsbeleid te komen. Daarnaast zal in het MDC worden uitgewerkt hoe de verschillende mobiliteitsoplossingen van Bright Lease aan kunnen sluiten op het mobiliteitsplan.

Kort samengevat: in het MEC bedenkt u samen met Bright Lease uw mobiliteitsvisie en in het MDC werken we het uit.

Sfeerimpressie van het Mobility Design Centre