Auto ophalen of laten afleveren

Altijd een leuk moment om je nieuwe leaseauto op te halen of in ontvangst te nemen op een door jou gewenste locatie. Je krijgt niet alleen de sleutels in handen, maar ook een Bright Lease welkomstpakket met daarin een lease-instructie, groene kaart, servicepas, Europees Schadeformulier en een brandstofpas (als die in je leasecontract zit).

Lease-instructie

In dit document vind je een aantal belangrijke instructies over het gebruik van je leaseauto. En het is meteen een handig naslagwerk voor wat je moet doen bij bijvoorbeeld schade of diefstal.

Kentekencard

Bij aflevering van de auto ontvang je een voorlopig tenaamstellingsverslag. De originele kentekencard ontvang je meestal binnen 2 tot 3 werkdagen. Het voorlopig tenaamstellingsverslag geldt al wel als geldig document. Goed om te weten is dat het in Nederland niet meer verplicht is om een kentekencard bij je te hebben, echter in het buitenland is dit in veel gevallen wel verplicht.

Groene kaart

De groene kaart is een internationaal geaccepteerd bewijs dat jouw auto wettelijk verzekerd is in het buitenland. Neem de kaart daarom altijd mee als je de grens over gaat. Op de kaart staat aangegeven in welke landen de aansprakelijkheidsverzekering geldt. De groene kaart vind je ook in Mijn Bright.

Europees Schadeformulier

Bij schade aan jouw auto of die van anderen, ongeacht de toedracht, lever je altijd een volledig ingevuld en ondertekend Europees Schadeformulier bij ons in. Dit formulier is nodig voor de afhandeling van de schade bij de verzekeraars. Uitgebreide instructies vind je op het formulier zelf. Het schadeformulier vind je ook in Mijn Bright.

Servicepartners

Op de servicepas staan telefoonnummers die je in geval van schade, pech of voor specifieke vragen kunt bellen. De servicepas vind je ook in Mijn Bright.

Brandstofpas

Met de brandstofpas kun je terecht bij alle gangbare tankstations in Nederland en optioneel bij alle zogenaamde ‘DKV’-tankstations in het buitenland. Bij de pas zit een unieke PIN-code, die twee dagen na de ontvangst van de pas actief is. Onthoud de code goed en bewaar ‘m nooit bij de brandstofpas. We raden aan de kentekencard, de servicepas en de lease-instructie altijd bij elkaar te bewaren en ze niet in de auto achter te laten. Naast de brandstofpas is er ook een mogelijkheid om een New Motion laadpas te bestellen. Je kunt kiezen voor een gecombineerde pas voor laden en tanken of een losse druppel om enkel te laden.