img-14-new.jpg
020 567 30 90 Onbezorgde mobiliteit 24/7 Contact

DEEL DEZE PAGINA

FacebookTwitterGoogle+EmailPrint

Bright column: Over de deeleconomie en tandenborstels…

We kunnen in 2020 alleen ’s avonds en ’s nachts nog een beetje doorrijden (met 135-140 op de voor velen inmiddels digitale snelheidsmeter), maar dat was vóór de P(F)AS-‘crisis’ eigenlijk óók al zo, dus wat maakt het eigenlijk allemaal uit…

Voor de stikstofdepositie sowieso weinig tot niets, want daaraan draagt het wegverkeer slechts een procentje of vijf, misschien wel zes aan bij. Maar nu heeft Den Haag tenminste nóg een stok gevonden om die oude, hondstrouwe diesels mee te slaan. Maar.., wie wil tegenwoordig überhaupt nog een (elektrische) auto bezitten? Voor de klanten van Bright Lease is dát natuurlijk allang geen vraag meer. Daarbij laten we uiteraard de hobby-auto(’s) en/of de tweede dan wel de derde auto in het gezin voor het gemak maar even buiten beschouwing. Als we de talloze (ecologische) goeroe’s en trendwachters in onze zeer welvarende contreien moeten geloven, leven we inmiddels in een deeleconomie, waarin we bladblazers, boormachines en soms zelfs onze vrouwen & vriendinnen met anderen zouden moeten/willen delen. Welnu, wij van Bright geloven daar niet zo in (vooral niet in dat laatste voorbeeld…). Vooralsnog wordt er vooral veel ‘gedeeld’ op social media, als het om waardevolle spullen is de mensheid nog wat minder enthousiast, zo lijkt het.

Uiteraard zijn wij (net als diverse autofabrikanten overigens…) bezig met de vraag hoe mobiliteit er in de toekomst uit moet/zal zien. Automerken zullen in elk geval méér moeten gaan doen dan auto’s bouwen om te kunnen overleven; er zijn talloze manieren te bedenken om mobiliteit anders in te richten. Efficiënter vooral en daardoor meteen milieuvriendelijker. Denk aan die uiterst succesvolle elektrische deelscooters in de grote steden. Vooral leuk en handig als je gaat daten; je maakt ook meteen een goede indruk op de potentiële partner, die op z’n minst flexitarisch zal zijn en een gezonde dosis vliegschaamte behoort te hebben. Hij of zij ontdekt dan later wel een keer dat je thuis een Big Green Egg hebt (en niet alleen voor vergeten groentes!), benevens een gezellige open haard waarin je – net als de bio-centrale die je wijk verwarmt – gecertificeerd hout in stookt. Laten ze dan nóg maar eens zeggen dat die mooie auto voor de deur zo langzamerhand ook al zo’n foute burgermanshobby is!

Te midden van alle ontwikkelingen valt in elk geval één ding nogal op in de wereld van automobiliteit: carpoolen, autodaten, carsharing of hoe het allemaal ook moge heten: het wil maar niet echt van de grond komen (‘gaan vliegen’ in modern managersjargon). We delen vooralsnog nog liever onze tandenborstel dan onze auto met iemand anders.


hi